Ouder-Kind educatie jongeren

Ouder-Kind educatie voor jongeren

ouder-kind-educatie

Leer zelf verpleegkundige handelingen uitvoeren

Je hebt in het ziekenhuis of de zorginstelling waar je wordt behandeld, te maken met een (verpleegkundige) handeling. De verpleegkundige of de dokter heeft met je af gesproken dat je deze handeling ook zelf thuis zult gaan doen. OKE helpt jou om de handeling aan te leren en op de juiste manier uit te voeren zodat jij straks kunt zeggen: OKE, ik kan dit zelf!

Ouder-Kind educatie
Ouder-Kind educatie jongeren

Deze handelingen kun je zelf leren

Voor de hieronder genoemde handelingen is instructiemateriaal ontwikkeld. Het leren wordt ondersteund met tekeningen. De leermodule is bedoeld als aanvulling op de praktische instructie die in het ziekenhuis/zorginstelling wordt gegeven. Ook is in de digitale leeromgeving een instructie voor de handeling opgenomen.

Zo helpt OKE jou daarbij

OKE heeft speciaal voor jongeren een leermodule gemaakt waarin je op een eenvoudige manier door de stappen wordt meegenomen die je voor de handeling moet doen. Ook wordt uitgelegd wat je voor de handeling nodig hebt en waar je op moet letten. Samen met de praktijk les die je van de verpleegkundige krijgt, kun je de handeling dan echt helemaal zelf doen. Ook kun je de module altijd later nog weer openen als je iets even niet mee weet.

Zo kom je bij de leeromgeving

Wat moet je doen om bij de leeromgeving te komen? Klik op onderstaande button “Naar de leeromgeving”. Deze brengt je naar het portaal van Kind & Ziekenhuis waar de OKE leeromgeving staat. Registreer je (als het de eerste keer is) of meld je aan. Kies de handeling(en) die je wil gaan leren. Het programma geeft je vervolgens alle informatie die je nodig hebt en neemt je stap voor stap mee op weg.

“Ik zag er heel erg tegenop om mezelf te prikken maar het viel reuze mee dankzij de goede instructies die altijd beschikbaar zijn”

Thomas (15 jaar)

Het geven van een vingerprik

Onderhuids injecteren

Verzorgen van een darmstoma

Darmspoelen met een spoelkatheter of spoelsysteem

Het verzorgen (en verwisselen) van een sonde

Voeding en medicatie geven via een sonde

filed under: